Att åka skidor i Italien

Många är det som tänker sol och bad när det pratas om Italien, men det är faktiskt fullt möjligt att åka iväg på en härlig skidsemester till det skoformade landet. Alperna bjuder på fina Italienska skidorter, och en av dessa är Monte Rosa. Monte Rosa betyder det rosa berget på Italienska och är en bergmassiv som gränsar till Schweiz. Att ta sig dit är någorlunda enkelt. Flyg till Milano, Turin eller  Geneve och därifrån tar man en hyrbil till Aostadalen. Det finns charterbolag som man kan åka med dit, bland annat STS och Alpresor. I en artikel från Svenska Dagbladets resor har man skrivit om skidorten i Italien, och så här skriver de bland annat om Monte Rosa:

– Monte Rosa skiljer sig från andra skidområden i Aosta, som Courmayeur och Cervinia. Där är mycket väl utvecklat för turisterna. Här finns inga stora nybyggen. Jag upplever fortfarande Ayasdalen som lite vild, säger Martina Merlet.

Vidare berättar artikeln att en äter ohyggligt bra på många Italienska skidorter, men att Monte Rosas har ett väldigt elegant kök bland annat tack vare närheten till Schweiz och Frankrike. Och det är intressant, för trots att skidorten har vuxit sig väldigt populär så har den lyckats hålla sin bondska känsla. Det är inte heller någonsin trångt i backarna – om man bortser från de soliga helger när jetsettarna från Milano väller in. Men vi svenskar hittar ofta utanför pistarna, även om det är åkning som kan vara komplicerade. Dessvärre har flera olyckor inträffat, så rekommendationen är att inte åka om du inte är säker på din skidåkning.

Om du ska boka in dig på en av dessa skidresor till Italien så är det viktigt att du är ordentligt förberedd med allt från bra skidkläder till utrustning. Utrustningen kan du hyra på plats om du anser att det är jobbigt att ta med det på resan, men skidkläder kan det vara smart att inhandla på eget bevåg innan resan. En rekommendation är att du handlar skidkläder från Salomon. Det är ett märke som är mycket genomtänkta och står för mycket hög kvalitet. Om du köper dina skidkläder online i tid innan resan kan du också vara säker på att du får ett bra pris och en säker leverans.

2455801-skidanlaggning

Boka bra hotell

För boende finns det mågna bra alternativ. Bland annat kan ni bo på Hotell Breithorn, som är byns äldsta hotell. Det ligger mycket centralt och har en bra restaurang samt god service och trevlig personal. Ett annat alternativ är Hotel Castor vilket är byggt 1907. Trestjärnigt och prisvärt är det och väldigt familjärt. En resa till en skidort i Italien är verkligen att rekommendera om ni vill ha både mysigt och en härlig upplevelse! Ni kommer säkerligen att njuta av tillvaron och få en resa som ni sent kommer att glömma. Se till att boka i tid så att ni får plats på hotellet, det är mycket populärt att åka till Italien och det kan nog rekommenderas att ni bokar minst några månader innan planerad avfärd.

 

Comments are closed.