Besök vackra Garda

Den som åker till Italien för vin och vacker natur har många trevliga resmål att välja mellan. Ett utav dessa är Garda. Garda bjuder på magnifik utsikt över Gardasjön, populära vindistrikt och en mysig stadskärna.

1496889-gardasee-tremosine-01

Toscana är en region i Italien som är känd för att vara oerhört vacker och ha en massa vingårdar som vinälskaren bör göra ett besök på. Och mer om Toscana kan man läsa här. Men Toscana är långt ifrån den enda platsen i Italien som är känd för att vara ett paradis för vinälskare och ha en strålande vacker natur. Ett exempel på en annan plats som många besöker just på grund av dessa två faktorer, är Garda. Garda ligger i norra Italien, nära exempelvis Venedig och Milano. Staden har fått namn efter att den ligger vid Gardasjön, som är den största insjön i Italien.

Mys i staden

I Expressen har man skrivit några tips på vad man bör göra när man besöker Garda. Först och främst bör man passa på att njuta av den lilla staden som har en massa mysiga restauranger i de smala gränderna. Sedan kan man passa på att ta båten till Sirmione, som är en annan stad med lite mer lyx och flärd än vad Garda kan erbjuda. På plats i Sirmione kan man besöka en väldigt gammal borg som både har torn, vindbrygga och valgrav.

Kända vinområden

För den vinintresserade finns ett vindistrikt i närheten som går under namnet Valpolicella. Hela distriktet är starkt ekonomiskt baserat på just vinproduktion. Här gör man bland annat de omåttligt populära vinerna Ripasso och Amarone. Men man gör även en hel del vin under just namnen Valpolicella eller Valpolicella Classico. Vindistriktet består av ett antal kända vinområden som går att besöka för den som är intresserad.

Comments are closed.