Skidorter i Alperna

Skidresor till Alperna finns det gott om för den som är sugen på frisk luft, utförsåkning, snöiga berg, sol och after ski. Några av de mest klassiska är; Bad Gastein, St. Anton, Zell am See och Saalback i Österrike – Chamonix, La Grave, Tignes, Val D’Isere, Val Thorens och Avoriaz i Frankrike – Andermatt, Verbier och Zermatt i Schweiz – Courmayeur, Cortina, Cervinia, Campoluc, Gressoney och Livigno i Italien.

En stor fördel med de Italienska Alperna är förstås köket och den goda maten som man får tillgång till. Italien är dessutom snösäkert plus att du har tillgång till Europas högst belägna skidorter i Cervinia där man kan åka från Monte Rosas topp på 4500 meter över havet. Att dessutom ha utsikt över det klassiska Matterhorn är inte heller fy skam.

Skidåkningen i Alperna håller alltid hög kvalité och för oss svenskar som är vana vid Sälen och Åre så är de höga bergen och vida vyerna tillsammans med de långa pisterna alltid överväldigande och en välkommen bekantskap. Liftkapaciteten och den friska luften tillsammans med franskt, österrikiskt eller italienskt kök är en kombination som man önskar att man kunde tillgå mer än en gång om året. Många svenskar åker därför ner som säsongare och jobbar hos ett skidresebolag, som instruktör eller på bar, restaurang eller hotell.  Alperna har något för alla.

Comments are closed.